Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2014 | Uitgave 7/2014

Bijzijn XL 7/2014

In één jaar lean

Tijdschrift:
Bijzijn XL > Uitgave 7/2014
Auteur:
Marc Kappers
Belangrijke opmerkingen
Marc Kappers heeft een Black Belt in Lean Six Sigma en is lean-coach van verschillende afdelingen, waaronder die van Emma Brugman, in Medisch Centrum Alkmaar.
1. Medisch Centrum Alkmaar vormt samen met het Gemini Ziekenhuis de MCA Gemini Groep. In beide ziekenhuizen is 2011 gestart met lean werken.

Samenvatting

Lean is ‘hot’ – de term lijkt ineens overal op te duiken. Toch is lean niet nieuw. Autofabrikant Toyota begon er zo’n zestig jaar geleden mee, en al geruime tijd geleden sprong de filosofie in Amerika over naar de zorgsector. In Nederland zijn er inmiddels veel ziekenhuizen die ook werken met lean. Maar wat is het eigenlijk? En wat kun je ermee op jouw verpleegafdeling? Volgens Emma Brugman, teamleider van een gecombineerde verpleegafdeling in Medisch Centrum Alkmaar 1 , is het glashelder: ‘Dankzij lean kun je als verpleegkundige steeds meer je werk doen op de manier zoals jij dat wilt.’

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.

Nursing compleet

Nursing online

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 7/2014

Bijzijn XL 7/2014 Naar de uitgave

OriginalPaper

Media

Ziektebeelden en symptomen

Levensbedreigende complicaties

Nieuws > Vak En Wetenschap

Boek over het uniform