Skip to main content
Top

10-08-2015 | Nieuws

Holland Venture neemt voor miljoenen belang in RDW Tandartsen

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail
insite
ZOEKEN

Holland Venture neemt voor enkele miljoenen euro's een belang in RDW Tandartsen, een tandartsengroep met zes praktijken. Dat meldt het Financieele Dagblad.

RDW Tandartsen heeft momenteel zo’n honderd medewerkers, van wie 28 tandartsen. Met steun van de Amsterdamse investeringsmaatschappij Holland Venture wil de tandartsengroep de komende jaren meer praktijken overnemen. In drie à vijf jaar zou de organisatie drie keer zo groot moeten worden.

"Wij zien hier uitstekende mogelijkheden om onze tandartsengroep uit te bouwen tot een keten, waarbij wij in Holland Venture een partner zien die ons kan ondersteunen bij de realisatie van onze groeiambities", zegt Marc Rooker, directeur van RDW Tandartsen.

In het FD voegt Ewout Prins van Holland Venture toe dat veel oudere tandartsen op zoek zijn naar een opvolger. Maar de jonge afgestudeerde vakgenoten — overwegend vrouw — willen in veel gevallen parttime werken en geen zelfstandige praktijk bestieren. Door bestaande praktijken op te kopen en onder te brengen in een groep wordt de continuïteit veilig gesteld, aldus Prins uit.

Marc Rooker en René de Wit, oprichters van RDW Tandartsen en tevens actief als tandarts, blijven gezamenlijk de directie voeren. De oprichters hebben in 2013 hun vier praktijken, gevestigd in Amstelveen, Genemuiden, Kampen en Nieuwkoop, samengevoegd in RDW Tandartsen. In 2013 is de groep uitgebreid met Dalfsen en in 2014 met Oldenbroek.

Holland Venture is een van de eerste onafhankelijke participatiemaatschappijen in Nederland. Sinds haar oprichting in 1981 realiseerde Holland Venture meer dan 115 investeringen op succesvolle wijze. Op dit moment investeert Holland Venture vanuit twee actieve fondsen; een fonds gericht op groeiende Nederlandse mkb-ondernemingen binnen thema’s zorg, digitalisering en duurzaamheid en een fonds gericht op innovatieve zorgondernemingen. Deze investering wordt gedaan vanuit het Holland Venture Ondernemers Fonds II.Holland Venture is een van de eerste onafhankelijke participatiemaatschappijen in Nederland. Sinds haar oprichting in 1981 realiseerde Holland Venture meer dan 115 investeringen op succesvolle wijze. Op dit moment investeert Holland Venture vanuit twee actieve fondsen; een fonds gericht op groeiende Nederlandse mkb-ondernemingen binnen thema’s zorg, digitalisering en duurzaamheid en een fonds gericht op innovatieve zorgondernemingen. Deze investering wordt gedaan vanuit het Holland Venture Ondernemers Fonds II.

Bron: Skipr

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Onze productaanbevelingen

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.