Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-05-2010 | CONGRESVERSLAG | Uitgave 5/2010

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 5/2010

Hoezo, gedrag als vergeten factor?

Verslag van een symposium d.d. 9 februari 2010, Arnhem

Tijdschrift:
TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde > Uitgave 5/2010
Auteur:
Jos Manders
De meest prangende vraag voorafgaand aan het symposium was voor mij: wíe, welke beroepsgroep is vergeten het gedrag als belangwekkende factor mee te nemen in het beroepsmatig handelen. In de arbow ereld is het adagium ‘verzuim is gedrag’ een tijdlang bon-ton geweest. Ik kon me even niet voorstellen dat eenzelfde eenvoud niet ook bij de organiserende beroepsgroepen (veiligheidskundigen, arbeidshygiënisten en arbeids- en organisatiedeskundigen, kortweg ‘de preventisten’) school had gemaakt.
Een volle zaal met meer dan vijfhonderd belangstellenden, waaronder ook behoorlijk wat bedrijfsartsen, leerde opnieuw dat wat we doen altijd door mensen wordt gedaan en dus alles te maken heeft met menselijk (en ook dierlijk) gedrag. Een dag vol open deuren, wijze lessen en boeiende paradoxen, met humor gepresenteerd, binnen de prachtige muren van Burgers’ Zoo. Over die paradoxen gaat onderstaande impressie.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde

TBV is het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde. Kiest u voor TBV, dan blijft u op de hoogte van wetenschappelijke onderzoeken, praktijkonderzoeken, opinies, boekbesprekingen en nieuws van de vereniging.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2010

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 5/2010 Naar de uitgave

PRAKTIJKPERIKEL

Hoezo correctie?

VERENIGINGSNIEUWS

Verenigingsnieuws