Skip to main content
Top

2010 | OriginalPaper | Hoofdstuk

Het Europese aanbestedingsmodel

Auteur : Maurice Essers

Gepubliceerd in: Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

De aanbesteding wordt gezien als een methode van inkoop. Een methode van inkoop waarbij de aanbesteder door zich open te stellen voor het indienen van meerdere aanbiedingen concurrentie bevordert tussen (afhankelijk van de aard van de opdracht) leveranciers, dienstverleners of aannemers. De aanbesteding heeft als uiteindelijke doel om voor de aanbesteder besparingen te realiseren en om tot een verantwoorde wijze van inkoop te komen. Het Europese aanbestedingsmodel heeft daarnaast tot doel om de markten van de lidstaten voor overheidsopdrachten zoveel mogelijk open te stellen voor ondernemers uit andere lidstaten van de EG.
Literatuur
go back to reference M.J.J.M. Essers, Aanbestedingsrecht voor overheden, Naar een verantwoord aanbestedingsbeleid onder het nieuwe aanbestedingsrecht. Elsevier Overheid, 2e druk, ’s-Gravenhage, 2006. M.J.J.M. Essers, Aanbestedingsrecht voor overheden, Naar een verantwoord aanbestedingsbeleid onder het nieuwe aanbestedingsrecht. Elsevier Overheid, 2e druk, ’s-Gravenhage, 2006.
go back to reference E.H. Pijnacker Hordijk, G.W. van der Bend, J.F. Nouhuys, Aanbestedingsrecht, Handboek van het Europese en het Nederlandse Aanbestedingsrecht. SDU Uitgevers, 3e druk, 2004. E.H. Pijnacker Hordijk, G.W. van der Bend, J.F. Nouhuys, Aanbestedingsrecht, Handboek van het Europese en het Nederlandse Aanbestedingsrecht. SDU Uitgevers, 3e druk, 2004.
Metagegevens
Titel
Het Europese aanbestedingsmodel
Auteur
Maurice Essers
Copyright
2010
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-313-8820-2_177