Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2018 | Implementatie | Uitgave 6/2018

TPO - De Praktijk 6/2018

Het einde van de gewone praktijkbloeddrukmeting?

Tijdschrift:
TPO - De Praktijk > Uitgave 6/2018
Auteurs:
Mark van der Wel, Nynke Scherpbier-de Haan
Belangrijke opmerkingen
Dr. Mark van der Wel
Huisarts en onderzoeker Radboudumc
Dr. Nynke Scherpbier-de Haan
Hoofd eerstelijnsopleidingen Radboudumc

Samenvatting

Meetfouten en het wittejasseneffect staan een betrouwbare bepaling van de bloeddruk in de spreekkamer in de weg. De 30-minutenbloeddrukmeting kan deze fouten en het wittejasseneffect grotendeels wegnemen. Deze meting kan naast de geprotocolleerde thuismeting en de 24-uursmeting mogelijk een plaats krijgen bij het achterhalen van het wittejasseneffect.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2018

TPO - De Praktijk 6/2018 Naar de uitgave