Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2013 | Tips & Trucs | Uitgave 1/2013

SynthesHis 1/2013

Handleiding voor het elektronisch verhuizen van patiëntendossiers

Tijdschrift:
SynthesHis > Uitgave 1/2013
Auteur:
Martin Hans Burger
 1. 1.

  Kies in het ‘administratie-postverwerkingontvangen berichten-scherm’ de knop ‘Importeren’ (zie figuur 1).

   
 2. 2.

  Selecteer vervolgens de map waarin zich de ontvangen digitale bestanden bevinden. Selecteer dan eerst het bestand met de extensie ‘.edi’ en kies ‘Openen’ (zie figuur 2). Het gekozen dossier wordt vervolgens uitgepakt. Na korte tijd is door middel van ‘Verversen’ het dossier zichtbaar te maken in het nog geopende ‘postverwerking- ontvangen berichten-scherm’.

   
 3. 3.

  Het dossier is nu via de bekende manier van ontvangen-berichten-koppelen te koppelen aan de juiste patiënt. Als de patiënt al is ingeschreven, koppelt u hier aan de bekende inschrijvingsgegevens. Is de patiënt nog niet bekend, dan kan hij hier worden aangemaakt.

   
 4. 4.

  Als het dossier van een andere HetHispraktijk afkomstig is, is er ook een ‘.zip’- bestand meegekomen met daarin de gescande documenten. Dit bestand kan automatisch worden verwerkt via de knop ‘Upload bestand’ in het nog steeds geopende ‘postverwerking-ontvangen berichten-scherm’ (zie boven). U gaat verder met de bovengenoemde procedure, maar selecteert nu het bestand met de extensie ‘.zip’ (zie figuur 2). De gescande documenten worden nu teruggezet in het dossier.

   
 5. 5.

  Desgewenst controleert u ten slotte of de papieren versie c.q. pdf-versie van het dossier overeenkomt met wat er nu in het patiëntendossier van uw patiënt staat. Ik adviseer om in het bijzonder de contraindicaties en intoleranties te controleren.

   
...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2013

SynthesHis 1/2013 Naar de uitgave