Skip to main content
main-content
Top

18-03-2014 | Nieuws

Google Glass voor patiënten met een dwarslaesie

Patiënten met een hoge dwarslaesie kunnen Google Glass gebruiken voor veel functies. Willemijn Faber, revalidatiearts van de dwarslaesie-afdeling van Heliomare Revalidatie, won met dit project een bedrag van 10.000 euro. De prijs werd uitgereikt tijdens het symposium ‘E-revalidatie: blik op de toekomst’ dat werd georganiseerd in het kader van de Brain Awareness Week.

 

Google Glass is een computer in de vorm van een bril. Het heeft uitgebreide, ingebouwde, digitale functies. Met stembesturing kan de bril worden bediend. Je kunt er mee fotograferen, filmen, internet bedienen, telefoneren, muziek beluisteren, de televisie bedienen en sociale media benutten, maar ook notuleren en gebruiken als omgevingsbesturing.

 

Langdurig applaus
Van de 24 inzendingen werden drie initiatieven genomineerd. Faber diende een project in, waarbij Google Glass wordt gebruikt door mensen met een hoge dwarslaesie. Zo krijgen zij betere kansen om zelfstandig te functioneren. De lezing van Willemijn Faber, geïllustreerd met een filmpje over het gebruik van Google Glass, maakte grote indruk door de manier van presenteren en werd beloond met een langdurig applaus zo dat zij alle andere deelnemers ver achter zich liet. De jury had op dit congres nooit eerder zo’n goed project gezien. Het bedrag van € 10.000 wordt voor het grootste deel besteed aan de aanschaf en implementatie van Google Glass bij hoge dwarslaesiepatiënten in Heliomare.

 

Bron: Heliomare.nl / ango.nl

 

Meer artikelen over fysiotherapie: Algemeen of Revalidatiefysiotherapie.

Onze productaanbevelingen

BSL Fysiotherapeut Totaal

Zoekt u casuïstiek over nekklachten of wilt u meer weten over lage rugpijn? Met dit online abonnement kunt u uw vakkennis optimaal bijhouden en uitbreiden. U krijgt toegang tot een groot aantal fysiotherapieboeken en geaccrediteerde online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's.