Skip to main content
main-content
Top

22-12-2016 | Fysiotherapie | Nieuws

Fusie Regionale Genootschappen Fysiotherapie met KNGF een feit

Tijdens de 276ste algemene ledenvergadering van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) afgelopen woensdag hebben twaalf Regionale Genootschappen Fysiotherapie unaniem ingestemd met een volledige fusie met het KNGF. Hiermee is een besluitvormingsproces van twee jaar succesvol afgerond. Het resultaat is één vereniging voor alle fysiotherapeuten in Nederland. Zo valt te lezen op de website van het KNGF.

Aanleiding voor deze fusie is dat ondanks het grote belang van goede regionale vertegenwoordiging, de getrapte besluitvorming via Regionale Genootschappen door een beter alternatief kan worden vervangen. Om te borgen dat leden een stem blijven houden in het verenigingsbeleid, zijn tegelijk met de fusie de regionale stemrondes vervangen door een systeem van ‘one member, one vote’. Dit betekent dat alle 19.000 leden in het vervolg individueel en direct kunnen stemmen op voorgenomen besluiten van het KNGF-bestuur. Naast het fysiek uitbrengen van een stem tijdens de algemene ledenvergaderingen, kunnen KNGF- leden dit in het vervolg ook doen via een digitaal stemsysteem. Dit systeem zal bij de eerstvolgende algemene ledenvergadering in het voorjaar van 2017 officieel in werking treden.

KNGF-voorzitter Guusje ter Horst toonde zich verheugd met deze mijlpaal in de geschiedenis van het KNGF: “Met deze stap bereiken we dat elke fysiotherapeut in ons land ook écht gehoord wordt. Het betekent ook dat nu de overgrote meerderheid van fysiotherapeuten in Nederland als een eenheid vertegenwoordigd wordt, het belang van onze leden nog krachtiger behartigd wordt. Fysiotherapeuten kunnen zich dan concentreren op waar ze echt goed en onmisbaar in zijn: goede zorg voor hun patiënten waar het gaat om houding en bewegen.”

Nu de twaalf Regionale Genootschappen ophouden te bestaan, zal deze nieuwe werkorganisatie met speciale regioteams, samen met de ambassadeurs, de contacten met leden in de regio onderhouden en hen ondersteunen.

Bron en beeld: KNGF


Onze productaanbevelingen

BSL Fysiotherapeut Totaal

Zoekt u casuïstiek over nekklachten of wilt u meer weten over lage rugpijn? Met dit online abonnement kunt u uw vakkennis optimaal bijhouden en uitbreiden. U krijgt toegang tot een groot aantal fysiotherapieboeken en geaccrediteerde online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's.


BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Gerelateerde thema‘s