Skip to main content
main-content
Top

18-10-2017 | Fysiotherapie | Nieuws

Organisaties werken samen om uitkomsten fysiotherapie te meten

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

 • Optie A:
  Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
 • Optie B:
  Deel de link per e-mail
insite
ZOEKEN

Patiënten, beroepsgroep en zorgverzekeraars De Friesland en CZ hebben samen concept-datasets die gebruikt kunnen worden om de uitkomst van een behandeling van een patiënt met aspecifieke lage rugpijn met COPD te kunnen meten. Het uiteindelijke doel is de ontwikkeling van uniforme uitkomstindicatoren voor eerstelijns fysiotherapie bij aspecifieke lage rugpijn en COPD.


Het Longfonds, de Nederlandse Vereniging van Rugpatiënten ‘de Wervelkolom’, het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie, de Stichting Keurmerk Fysiotherapie, De Friesland en CZ werken samen aan het inzichtelijk maken van kwaliteit van zorg. De afdeling IQ healthcare van het Radboudumc voert de wetenschappelijke begeleiding van het project uit.

Nu volgt de tweede fase van het traject, waarin de conceptsets in pilots door fysiotherapeuten in de praktijk worden gebruikt, geëvalueerd en waar nodig aangepast. In deze fase wordt onderzocht of het mogelijk is om met de geselecteerde concept-datasets te komen tot uniforme uitkomstindicatoren voor de eerstelijns fysiotherapie. De uitkomstindicatoren kunnen worden gebruikt voor het meten en verbeteren van de kwaliteit van de fysiotherapeutische zorg.

Bron: Skipr

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

 • Optie A:
  Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
 • Optie B:
  Deel de link per e-mail

Onze productaanbevelingen

BSL Fysiotherapeut Totaal

Zoekt u casuïstiek over nekklachten of wilt u meer weten over lage rugpijn? Met dit online abonnement kunt u uw vakkennis optimaal bijhouden en uitbreiden. U krijgt toegang tot een groot aantal fysiotherapieboeken en geaccrediteerde online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's.