Skip to main content
main-content
Top

18-12-2015 | Fysiotherapie | Nieuws

Minister Schippers regeert op desk-bike

Minister Schippers zit sinds kort op een desk-bike achter haar bureau. Tijd voor sporten ontbreekt vaak, dus voor haar is het een uitkomst. “We moeten van die inactieve houding op het werk af.”


Ze zag de desk-bike op haar departement staan. Eerst twijfelde ze nog: wel doen, niet doen, maar ze ging overstag. Nu pronkt er een desk-bike van Nederlands fabrikaat onder haar bureau op de vijfde verdieping van haar ministerie.

Volgens Schippers sport en beweegt een minister te weinig. Schippers zit ook niet in het clubje ministers dat op vrijdagochtend in een fitnessruimte tekeergaat, vóór de wekelijkse ministerraad begint.

Voor Schippers is het een uitkomst. Ze voelt zich niet fitter, maar die spierpijn is weg. Toegegeven: ze moet geen moeilijke stukken lezen als ze fietst, maar bellen en praten gaat prima. Als ze op tijd is en achter haar bureau werkt, zit ze op die fiets. Schippers: “We moeten van die inactieve houding op het werk af. Zitten is het nieuwe roken.”

Fiscale tegemoetkoming

In Nederland kunnen werkgevers desk-bikes aanschaffen voor op de werkvloer, weet Schippers. Er staat geen fiscale tegemoetkoming tegenover als de werknemer het toestel thuis neerzet. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft er nu veertig staan.

Bron en beeld: AD.nl

Onze productaanbevelingen

BSL Fysiotherapeut Totaal

Zoekt u casuïstiek over nekklachten of wilt u meer weten over lage rugpijn? Met dit online abonnement kunt u uw vakkennis optimaal bijhouden en uitbreiden. U krijgt toegang tot een groot aantal fysiotherapieboeken en geaccrediteerde online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's.


Beeldrechten