Skip to main content
Top

18-10-2016 | Fysiotherapie | Nieuws

Jongeren hebben weinig vertrouwen in Facebook en Google

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail
insite
ZOEKEN

Slechts een op de vijf jongeren (20 procent) zegt Facebook zijn of haar persoonsgegevens toe te vertrouwen. Twitter krijgt ook weinig vertrouwen (24 procent), net als Google (34 procent). Dat blijkt uit een recent gepubliceerd onderzoek van JijVandaag, het jongerenpanel van het tv-programma EenVandaag. Het onderzoek is gehouden onder ruim 1.100 jongeren tussen de 12 en 24 jaar.


WhatsApp krijgt wel vertrouwen van een meerderheid van de ondervraagden (59 procent). Dat komt volgens JijVandaag voornamelijk doordat de dienst werkt met zogeheten end-to-end encryptie (versleuteling van de gesprekken).

Driekwart van de jongeren vindt het wel een probleem als WhatsApp in de toekomst gebruikersprofielen gaat doorgeven aan Facebook. Maar het merendeel zal desondanks niet stoppen met de berichtendienst.

Ondanks de privacyzorgen zijn de meeste Nederlandse jongeren wel actief op Facebook, zo bleek uit onderzoek van Newcom. Het sociale netwerk heeft in Nederland naar schatting 9,6 miljoen gebruikers, waarvan 6,8 miljoen dagelijks inloggen. In dat onderzoek gaf 53 procent van de tieners (15 t/m 19 jaar) aan bezorgd te zijn over hun privacy. Dat percentage lag onder oudere gebruikers van social media nog iets hoger.

Bron: NU.nl
Beeld: Fotolia 


share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Onze productaanbevelingen

BSL Fysiotherapeut Totaal

Zoekt u casuïstiek over nekklachten of wilt u meer weten over lage rugpijn? Met dit online abonnement kunt u uw vakkennis optimaal bijhouden en uitbreiden. U krijgt toegang tot een groot aantal fysiotherapieboeken en geaccrediteerde online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's.