Fysiotherapie | Jonge roergangers pleiten voor eigen regie op kwaliteit | mijn-bsl Skip to main content
Top

12-04-2016 | Fysiotherapie | Nieuws

Jonge roergangers pleiten voor eigen regie op kwaliteit

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

 • Optie A:
  Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
 • Optie B:
  Deel de link per e-mail
insite
ZOEKEN

Huisartsen van actiecomité Het Roer Moet Om (HRMO) hebben het stokje overgedragen aan een nieuwe lichting roergangers uit andere beroepsgroepen. Daarmee wordt de beweging die zij in gang hebben gezet, verbreed naar andere zorgverleners. Een apotheker, een fysiotherapeut en een medisch specialist in opleiding namen als eerste het estafettestokje in ontvangst tijdens een landelijke bijeenkomst voor huisartsen afgelopen week.


De jonge roergangers buigen zich in de aanloop naar het VvAA Congres op 22 juni over het onderwerp kwaliteit. Insteek vormt de vraag hoe zorgverleners zelf hun kwaliteit kunnen bepalen in plaats van beleidsmakers, toezichthouders en verzekeraars. In de komende periode zullen zij collega’s oproepen mee te denken. De jonge roergangers zijn apotheker Aris Prins, fysiotherapeut Marije de Leur en medisch specialist in opleiding Viola Verhoef. Ook blijven de initiatiefnemers van HRMO nauw betrokken.

Met de jonge roergangers uit verschillende beroepsgroepen willen VvAA en de initiatiefnemers van Het Roer Moet Om de beweging die is ingezet, verbreden. De jonge roergangers buigen zich over de vraag hoe na de succesvolle claim van huisartsen ook andere zorgverleners kunnen gaan bewerkstelligen dat zij hun werk kunnen doen zonder onnodig te worden gehinderd door bijvoorbeeld beleidsmakers en zorgverzekeraars.

De nieuwe lichting roergangers richt zich in de aanloop naar het VvAA Congres ‘Zelf aan het Roer’ op 22 juni verder op het onderwerp kwaliteit. Prins, De Leur en Verhoef roepen, ondersteund door de initiatiefnemers van Het Roer Moet Om, collega’s op om met hen mee te denken over hoe zorgverleners zelf meer aan het roer van de kwaliteitsbepaling kunnen komen te staan en vragen zorgverleners daaraan mee te doen in opmaat naar het VvAA Congres.

Het VvAA Congres staat in het teken van ‘Zelf aan het Roer’ en is een vervolg op het jubileumcongres ‘Tijd voor Ziel in de Zorg’. VvAA ziet dat zorgverleners door alle druk van onder andere toezichthouders, beleidsmakers, verzekeraars en wet- en regelgeving behoefte hebben aan meer autonomie en invloed op de eigen vakuitoefening. De jonge roergangers geven volgens VvAA een vervolg op de ingezette beweging die gaat over bezield leven en werken. Eigen regie is daarvoor essentieel. Het is tijd voor leiderschap en het baas zijn over eigen kwaliteit.

VvAA Congres
Het VvAA Congres vindt op woensdag 22 juni plaats in DeFabrique in Maarssen. De roergangers die in gezamenlijkheid verantwoordelijkheid nemen voor de eigen kwaliteit, doen dat ten overstaan van onder andere ZN-voorzitter André Rouvoet, Marian Kaljouw (voorzitter NZa), Jan Kremer (hoogleraar patiëntgerichte innovatie) en De Correspondent-journalist Marc Chavannes. Kaarten zijn te bestellen via de website van VvAA.

Bron: VvAA
Beeld: Foltolia

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

 • Optie A:
  Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
 • Optie B:
  Deel de link per e-mail

Onze productaanbevelingen

BSL Fysiotherapeut Totaal

Zoekt u casuïstiek over nekklachten of wilt u meer weten over lage rugpijn? Met dit online abonnement kunt u uw vakkennis optimaal bijhouden en uitbreiden. U krijgt toegang tot een groot aantal fysiotherapieboeken en geaccrediteerde online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's.