Skip to main content
main-content
Top

23-12-2015 | Fysiotherapie | Nieuws

Hoog gehalte evidence-based practice in Extremiteiten

De elfde druk van het boek Extremiteiten, manuele therapie in enge en ruime zin, bevat maar liefst 81 nieuwe technieken en oefeningen en is daarmee honderd pagina’s dikker dan de succesvolle tiende druk.

Dit rijk geïllustreerde naslagwerk van Dick Egmond en Ruud Schuitemaker is alweer de 11de druk en een volledige herziening van de succesvolle voorgaande druk. De structuur van het boek is herkenbaar voor alle fysiotherapeuten en manueeltherapeuten dankzij de toepassing van het meerdimensionale belasting-belastbaarheidsmodel als basis voor het klinisch redeneren. Deze rode draad vergemakkelijkt het lezen van het algemene gedeelte en het terugbladeren vanuit de speciële hoofdstukken.

Evidence-based practice

Door heldere verwijzingen, een uitgebreide index en een verklarende woordenlijst wordt de lezer spelenderwijs langs relevante ‘just-in-time’ informatie geloodst met betrekking tot de ICF, de ICD, adaptatieprocessen en psychologische, neurofysiologische en biomechanische aspecten van de manuele therapie. Het boek kenmerkt zich door een hoog gehalte aan evidence-based practice, wat in het bijzonder geldt voor de hoofdstukken over de heup- en de schouderregio.

Ruim 390 instructievideo’s

Op de bijbehorende website worden alle oefeningen, onderzoek- en behandeltechnieken uitgebreid beschreven en op ruim 390 instructievideo’s duidelijk door de auteurs gedemonstreerd. Mede dankzij de combinatie met de website vormt het boek een degelijk uitgangspunt voor het valideren van hypothesen, tests en behandelskills. Het is een welkome bijdrage aan de verdere wetenschappelijke onderbouwing van het klinisch redeneren en handelen.

Leerboek en naslagwerk

Extremiteiten is bij uitstek geschikt als leerboek bij het moderne fysiotherapieonderwijs en het onderwijs in de manuele therapie, maar verdient zeker ook een plek als naslagwerk in de behandelkamer van de fysiotherapeut en manueeltherapeut.

Voor wie

Extremiteiten is bij uitstek geschikt als leerboek bij zowel het moderne fysiotherapieonderwijs als het huidige onderwijs in de manuele therapie maar verdient zeker ook een plek als naslagwerk in de behandelkamer van de algemeen practicus fysiotherapie en de manueel therapeut.

.

Auteurs: Dick Egmond en Ruud Schuitemaker

Tip

Lees het interview met Ruud Schuitemaker: Nieuwe druk Extremiteiten fors uitgebreid. Ga voor meer informatie over het boek naar Extremiteiten, Manuele therapie in enge en ruime zin


Onze productaanbevelingen

BSL Fysiotherapeut Totaal

Zoekt u casuïstiek over nekklachten of wilt u meer weten over lage rugpijn? Met dit online abonnement kunt u uw vakkennis optimaal bijhouden en uitbreiden. U krijgt toegang tot een groot aantal fysiotherapieboeken en geaccrediteerde online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's.


Beeldrechten