Skip to main content
main-content
Top

02-11-2015 | Fysiotherapie | Nieuws

Fysiotherapie belangrijke reden voor aanvullend verzekeren

55 procent van de consumenten kiest een aanvullende verzekering naast de basisverzekering vanwege fysiotherapie. Dat meldt het KNGF op basis van een onderzoek dat zij heeft laten uitvoeren door TNS NIPO.

Fysiotherapie valt voor ongeveer 70 procent van de zorg onder de aanvullende verzekering. Toch blijkt dat niet alle polissen een voldoende dekking voor fysiotherapie bieden. Het Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie (KNGF) heeft daarom alle fysiotherapiepraktijken voorzien van posters en flyers om patiënten voor te lichten over de nieuwe polissen van de zorgverzekeraars.

Rond half november publiceren de zorgverzekeraars hun nieuwe polissen voor 2016. Met de voorlichtingscampagne die onlangs van start is gegaan wil het KNGF de consumenten er op wijzen dat de polissen goed gecheckt moeten worden op een voldoende dekking voor fysiotherapie en ook of men zelf een fysiotherapeut mag uitkiezen.

Het KNGF zal vanaf half november op deFysiotherapeut.com een overzicht publiceren van de polissen van de zorgverzekeraars, met het oog op de dekking voor fysiotherapie. Daarmee kan de consument een juiste keuze maken.

Bron: KNGF

Onze productaanbevelingen

BSL Fysiotherapeut Totaal

Zoekt u casuïstiek over nekklachten of wilt u meer weten over lage rugpijn? Met dit online abonnement kunt u uw vakkennis optimaal bijhouden en uitbreiden. U krijgt toegang tot een groot aantal fysiotherapieboeken en geaccrediteerde online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's.