Skip to main content
main-content
Top

14-12-2015 | Fysiotherapie | Nieuws

Fysiotherapeut: ‘Goede voorbereiding voor wintersport noodzakelijk’

Veel mensen die op wintersport gaan, doen dat onvoorbereid. In aanloop naar hun vakantie oefenen de meeste skiërs en snowboarders helemaal niet, zo blijkt maandag uit onderzoek van TNS Nipo.


Van de wintersporters zegt 53 procent zich niet fysiek voor te bereiden. Bij de jongeren is dat 59 procent. Jaarlijks keren honderden mensen met een botbreuk of een andere blessure terug van wintersport.

“Een week wintersporten vraagt vaak meer van je lichaam dan je denkt. Ook als je al sport, is een goede voorbereiding voor wintersport noodzakelijk”, zegt Beate Dejaco, fysiotherapeut van Sport Medisch Centrum Papendal. “Skiën en snowboarden zijn intensieve sporten die veel van je lichaam vragen. Je gebruikt spieren die je normaal misschien niet of nauwelijks traint.”

TNS Nipo deed het onderzoek in opdracht van Zilveren Kruis, dat samen met Sport Medisch Centrum Papendal een ski-apk heeft ontwikkeld. Dat is een onlinetool waarmee wintersporters hun fitheid kunnen testen.

Bron: ANP
Beeld: Fotolia

Tip

Boeken

Verder lezen over onderzoek en behandeling van sportblessures:

E-learningmodule

Meer over onderzoek en behandeling van klachten in de schouderregio:

Onze productaanbevelingen

BSL Fysiotherapeut Totaal

Zoekt u casuïstiek over nekklachten of wilt u meer weten over lage rugpijn? Met dit online abonnement kunt u uw vakkennis optimaal bijhouden en uitbreiden. U krijgt toegang tot een groot aantal fysiotherapieboeken en geaccrediteerde online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's.