Skip to main content
main-content
Top

07-07-2016 | Fysiotherapie | Nieuws

Blessure ‘selfie-elleboog’ op de radar

Na de muisarm, de WhatsApp-duim en de tabletnek is er een nieuwe lichamelijke klacht: de selfie-elleboog. Het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) heeft de klacht op de radar.


De presentatrice van de Amerikaanse talkshow Today, Hoda Kotb kreeg als eerste die de diagnose en sindsdien wordt de term veel gedeeld. De woordvoerder van de fysiotherapeutenassociatie in Amerika heeft de klacht aan The Washington Post gegrond verklaard. Oorzaak is overbelasting, vergelijkbaar met een tennisarm en golf-elleboog.

Volgens Coen Sleddering van het KNGF is de selfie-elleboog ook in Nederland aanwezig. Hij laat aan BNR weten ervan te hebben gehoord, maar nog niet in grote mate. Fysiotherapeuten denken volgens hem vaak eerst dat het een blessure is van een bepaalde sport. Maar dan blijkt dat iemand niet aan sport doet, maar wel vaak handelingen achter een tablet of met een fototoestel. Cijfers zijn er niet, maar volgens Sleddering komen fysiotherapeuten deze elleboog wel tegen en wordt er over gepubliceerd in vakbladen.

Beluister ook het radiofragment (BNR Radio).

Bron: BNR
Beeld: Fotolia

Onze productaanbevelingen

BSL Fysiotherapeut Totaal

Zoekt u casuïstiek over nekklachten of wilt u meer weten over lage rugpijn? Met dit online abonnement kunt u uw vakkennis optimaal bijhouden en uitbreiden. U krijgt toegang tot een groot aantal fysiotherapieboeken en geaccrediteerde online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's.


Beeldrechten