Skip to main content
main-content
Top

23-02-2011 | Nieuws

Frisse lucht voor IC-patiënt

Het mobiliseren van patiënten die verblijven op een IC is een actueel onderwerp. Hoewel er nog niet veel bekend is over de effecten, is het team van de IC van het St. Elisabeth er van overtuigd dat het voor patiënten erg prettig is om uit bed te kunnen en (waar mogelijk) even naar buiten te mogen.

Jan Leijten verblijft al bijna drie maanden op de IC in Tilburg, en is volledig verlamd en afhankelijk van beademing. Om hem naar buiten te kunnen brengen, is door de afdeling Medische Technologie een rolstoel zodanig aangepast dat beademingsapparatuur mee naar buiten kan. Onder begeleiding van drie gespecialiseerde verpleegkundigen is hij daarna een half uurtje naar buiten geweest aan de achterzijde van het ziekenhuis.

Berry van Hees, hoofd IC, is blij dat het gelukt is Jan Leijten even ‘frisse lucht te laten happen’. “Het moet heerlijk zijn om even uit je bed en naar buiten te kunnen. Hij is goed ingepakt en er was voldoende medische begeleiding. We zijn er van overtuigd dat het hem erg goed heeft gedaan.”

De IC van het St. Elisabeth Ziekenhuis wil structureel aandacht geven aan het zogenoemde ‘mobiliseerbeleid’, waarbij patiënten zo snel mogelijk uit bed komen.

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.