Skip to main content
main-content
Top

17-05-2011 | Nieuws

Film over stervensbegeleiding in de psychiatrie

Linda Brandsen en Alice van Laar dankzij hebben de Verpleegkunstprijs 2011 gewonnnen voor hun rol in de totstandkoming van de film �Mijn tante is thuis gestorven�.

‘Mijn tante is thuis gestorven’ brengt in beeld hoe psychiatrische patiënten op een waardige en respectvolle wijze begeleid worden in hun stervensproces. En dat kwaliteit van leven altijd voorop staat bij goede zorg, tot en met de letterlijke laatste snik. De film laat ook zien welke de zorg uitgaat naar groepsgenoten die het sterven van een mede-patiënt hebben meegemaakt.

Linda Brandsen en Alice van Laar speelden een belangrijke rol bij het realiseren van ‘Mijn tante is thuis gestorven’. Daarnaast zijn zij actief binnen de palliatieve werkgroep van GGz Centraal. Deze werkgroep buigt zich over de vraag hoe de zorg het beste vorm kan krijgen op de palliatieve unit die binnenkort van start gaat op locatie Zon & Schild in Amersfoort.

De jury prijst de winnaars om hun bijzondere inzet voor het onderwerp palliatieve zorg in de geestelijke gezondheidszorg en het medium dat hiervoor gebruikt wordt.

Stervensbegeleiding wordt in de psychiatrie nog weinig beschreven en komt op deze manier nog niet voor. De verpleegkunstprijs bestaat uit een geldbedrag en een kunstwerk uit galerie Leonardo da Vinci in Ermelo. Filmmaker is Bart Nelissen.

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.