Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

10-08-2016 | Interview | Uitgave 5/2016

GZ - Psychologie 5/2016

Filip Raes: ‘We kunnen niet met RCT’s van een paar honderd patiënten blijven werken’

Tijdschrift:
GZ - Psychologie > Uitgave 5/2016
Auteur:
Gerard van der veer
Belangrijke opmerkingen
Gerard van der veer, wetenschapsjournalist
Het bovenstaande artikel is eerder verschenen in Psycho Praktijk, nr. 3, juni 2016.

Samenvatting

Filip Raes, klinisch psycholoog aan het Centrum voor Leerpsychologie en Experimentele psychopathologie (KU Leuven), is gespecialiseerd in onderzoek naar- en de behandeling van unipolaire depressie. Zo is hij medeontwikkelaar van de Memory Specificity Training (MeST), een groepsinterventie waarin patiënten hun depressies aanpakken door hun persoonlijke herinneringen specifieker te maken. Momenteel doet hij ook onderzoek naar anhedonie: het verlies of de vermindering van het vermogen tot plezierbeleving. Zijn voornaamste ambitie is om depressies effectiever te kunnen behandelen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

GZ-Psychologie

GZ-Psychologie is een onafhankelijk tijdschrift en richt zich geheel op de snelgroeiende beroepsgroep van gz-psychologen, waarvan er inmiddels meer dan 15.000 zijn. GZ-Psychologie wil de identiteit en ...

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2016

GZ - Psychologie 5/2016 Naar de uitgave