Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2018 | Onderzoek | Uitgave 2/2018

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 2/2018

Evidence-based verzekeringsgeneeskunde

Een survey

Tijdschrift:
TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde > Uitgave 2/2018
Auteurs:
Marco Verhaaf, Jan Hoving
Belangrijke opmerkingen
M.C.M.J.A Verhaaf is verzekeringsarts bij UWV in Goes en ten tijde van het onderzoek als verzekeringsarts in opleiding bij de NSPOH.
J.L. Hoving, is werkzaam bij het Academisch Medisch Centrum, Universiteit van Amsterdam, Afdeling Coronel Instituut voor Arbeid en Gezondheid/Kenniscentrum Verzekeringsgeneeskunde AMC-UMCG-UWV-VUmc, Amsterdam Public Health research institute.

Samenvatting

Ondanks het potentieel van evidence-based medicine (EBM) is het gebruik ervan in de dagelijkse praktijk van de verzekeringsarts nog onduidelijk. De vraagstelling van dit onderzoek is: wat is de attitude, kennis, toegankelijkheid en gebruik van EBM door (verzekerings)artsen werkzaam bij het UWV? Verzekeringsartsen werkzaam bij verschillende kantoren van het UWV werden uitgenodigd om een aangepaste online versie van de McColl en Barriers-vragenlijsten in te vullen. De 113 verzekeringsartsen die deelnamen aan de survey waren in het algemeen vrij positief over het gebruik van EBM om de kwaliteit van verzekeringsgeneeskunde te verbeteren. De 2 meest gerapporteerde belemmeringen voor het gebruik van EBM waren dat onderzoeksartikelen niet gemakkelijk beschikbaar waren en dat de beschikbare tijd om EBM uit te oefenen beperkt was. Hoewel verzekeringsartsen vrij positief zijn over EBM, is het belangrijk om de ervaren belemmeringen van de verzekeringsartsen aan te pakken om de implementatie en integratie van EBM in de toekomst te verbeteren.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde

TBV is het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde. Kiest u voor TBV, dan blijft u op de hoogte van wetenschappelijke onderzoeken, praktijkonderzoeken, opinies, boekbesprekingen en nieuws van de vereniging.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2018

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 2/2018 Naar de uitgave

Van de verenigingen

Van de verenigingen