Skip to main content
main-content
Top

07-02-2011 | Nieuws

Een vandaag: verborgen camera in de thuiszorg

Een medewerkster van het actualiteitenprogramma is via een studentenuitzendbureau binnen gekomen als uitzendkracht bij de thuiszorginstelling en heeft opnames gemaakt bij cliënten thuis.

Hierin is te zien hoe ze cliënten medicijnen geeft, terwijl ze hier niet toe bevoegd is. Aanleiding voor de uitzending is een rapport van vorig jaar waarin stond dat het geven van medicijnen door onbevoegde medewerkers aan de orde van de dag is.

Een woordvoerder van Charim Thuiszorg beaamt in de Gelderlander, dat de medewerkster geen medicijnen had mogen delen. Volgens de thuiszorgorganisatie heeft de uitzendkracht hiervoor instructies ontvangen van tevoren. De medewerkster van Een Vandaag ontkent dit.

Charim heeft alle cliënten een brief gestuurd over het feit dat er mogelijk bij hen thuis is gefilmd. EenVandaag heeft zonder dat te laten weten opnames gemaakt bij cliënten van Charim in Veenendaal, Woudenberg en Zeist.

Auteur(s): Marion Verstraeten

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.