Skip to main content
Top

2007 | Boek

Een stralende lach

Auteur: Anna Beeftink

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

insite
ZOEKEN

Over dit boek

Een stralende glimlach is je beste visitekaartje. Het is dan ook niet vreemd dat er veel belangstelling is voor (nieuwe) mogelijkheden om een gebit te verfraaien. De complete make-overs uit TV-programma's scheppen hoge verwachtingen. Zou zo'n prachtige rij tanden ook voor jou zijn weggelegd? Wat komt daar dan bij kijken? Wat is een veilige manier om je tanden te bleken? Hoe moet je eigenlijk je gebit verzorgen voor een optimaal resultaat?

Een stralende lach geeft antwoord op dit soort vragen. Het beschrijft de perfecte mondverzorging vanaf de keuze van een tandenborstel tot de juiste manier van flossen en het gebruik van een tongschraper. Het geeft een realistisch beeld van de huidige mogelijkheden op het gebied van esthetische tandheelkunde. Een stralende lach is geschreven in heldere taal en maakt tandheelkundige vaktermen begrijpelijk. Iedereen die zijn glimlach voor zich wil laten werken, zal jarenlang plezier hebben van deze praktische vraagbaak. Dit boek is bestemd voor het algemene publiek, tandartsen, mondhygiënisten en tandartsassistenten.

Inhoudsopgave

Voorwerk
Inleiding
Samenvatting
Natuurlijk hebben we het allemaal op tv gezien, de ‘extreme make-overs’, waarbij en passant het hele gebit wordt meegenomen. Dat zou ik ook wel willen, heb je misschien gedacht. Hoe zou mijn gebit eruit kunnen zien?
Anna Beeftink
Wat kun je zelf doen?
Samenvatting
Het is al gezegd: gezond is mooier dan ongezond, goed onderhoud geeft een mooier gebit. Maar wat is goed onderhoud? Hoe vaak moet je poetsen? Welke tandpasta is het best? Is een elektrische borstel beter dan een handtandenborstel?
Anna Beeftink
Problemen en hun oplossingen
Samenvatting
In dit hoofdstuk worden de meest voorkomende cosmetische problemen van het gebit beschreven. Een indeling is gemaakt van min of meer eenvoudig op te lossen problemen naar problemen die een complexe aanpak nodig hebben.
Anna Beeftink
Beschrijvingen van behandelingen
Samenvatting
In dit hoofdstuk worden de meest voorkomende cosmetische behandelingen van het gebit beschreven. Natuurlijk heeft iedere tandarts zijn eigen specifieke werkwijze en is elk gebit weer anders.
Anna Beeftink
Nawerk
Meer informatie
Titel
Een stralende lach
Auteur
Anna Beeftink
Copyright
2007
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Elektronisch ISBN
978-90-313-6393-3
Print ISBN
978-90-313-5024-7
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-313-6393-3