Skip to main content
main-content
Top

09-06-2015 | Nieuws

‘E-health is pilots voorbij’

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

 • Optie A:
  Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
 • Optie B:
  Deel de link per e-mail
insite
ZOEKEN

De digitale zorg is het stadium van pilots voorbij. Toch worden succesvolle initiatieven nog niet breed toegepast. Leiderschap is dan ook onontbeerlijk om e-health verder te brengen.

Dat zei dagvoorzitter André Rouvoet bij de opening van het eerste Congrestival in Bunnik.” We praten in Nederland heel veel over innovaties, maar er zit nog weinig schot in”, aldus Rouvoet. “Er is een nationale e-health-agenda, maar er is niemand die echt in de lead is. We kijken teveel naar elkaar, terwijl er al heel veel gebeurt. We zijn de pilots wel voorbij. Wat we nu nodig hebben zijn changemakers.”

André Rouvoet: ‘We praten in Nederland heel veel over innovaties, maar er zit nog weinig schot in’

Een evenement als het Congrestival, een initiatief van e-health-ondernemer Daan Dohmen, kan hiervoor wat Rouvoet betreft een inspirerende aanzet geven. “Dit is het begin van een mooie traditie. Noem het het Woodstock-effect, maar over twintig jaar zult u zeggen: ik was er bij op het eerste Congrestival.” Crux is wat Rouvoet betreft kennisdeling. “Het gaat om delen, dingen die u al weet, maar anderen niet.”

 

Initiatiefnemer Dohmen sloot zich hierbij aan. “Verwonder je over de toekomst die jullie als zorginnovatoren zelf gaan creëren”, hield Dohmen de klene vijfhonderd Congrestivaldeelnemers voor.

 

Bron: Skipr
Beeld: Matthias Heyde / Fraunhofer FOKU

Tip

E-learning Pijneducatie | On demand

Accreditatie | 2 punten voor de registers Algemeen fysiotherapeut, Psychosomatisch fysiotherapeut, Bekkenfysiotherapeut, Geriatriefysiotherapeut en Manueel therapeut

 • Praktische handleiding
 • Voorbeelden uit de praktijk (patiëntencasuïstiek)
 • Concreet stappenplan
 • Gratis te volgen voor BSL Fysiotherapeut Totaal-abonnees

Ga voor meer informatie en om de e-learning te volgen naar E-learning Pijneducatie. De module is gratis te volgen met een abonnement op BSL Fysiotherapeut Totaal. Weten wat er allemaal in het abonnement zit? Neem een kijkje op BSL Fysiotherapeut Totaal.

 

Meer lezen over pijn? Ga naar de themapagina pijn.

 

Meer artikelen over Algemeen.

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

 • Optie A:
  Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
 • Optie B:
  Deel de link per e-mail

Onze productaanbevelingen

BSL Fysiotherapeut Totaal

Zoekt u casuïstiek over nekklachten of wilt u meer weten over lage rugpijn? Met dit online abonnement kunt u uw vakkennis optimaal bijhouden en uitbreiden. U krijgt toegang tot een groot aantal fysiotherapieboeken en geaccrediteerde online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's.