Skip to main content
main-content

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2017 | Hoofdartikel | Uitgave 1/2017

Vakblad Sociaal Werk 1/2017

Dromen of denken?

Goed toekomstonderzoek onmisbaar voor besluitvorming over zorg en welzijn

Tijdschrift:
Vakblad Sociaal Werk > Uitgave 1/2017
Auteur:
Klaas Mulder
Belangrijke opmerkingen
Klaas Mulder is docent Social work aan de Hogeschool Utrecht (www.​hu.​nl) en lector stedelijke vernieuwing (www.​MUAD.​nl). Daarnaast is hij publicist met een eigen adviespraktijk (www.​kijkopkansen.​nl).

Samenvatting

Voor grote beslissingen moeten we ons een beeld kunnen vormen van de wereld van morgen. Dat geldt in ons privéleven, maar is zeker ook van belang voor beleidsmakers. Welke voorzieningen hebben we straks nodig? Welke professionals? Welke methodieken? Er bestaat goed toekomstonderzoek, maar in het sociale domein wordt dat niet altijd gebruikt. Klaas Mulder, auteur van het Handboek voor waarzeggers en docent sociaal werk aan Hogeschool Utrecht, beschrijft de sleutels die we kunnen gebruiken om de toekomst te ontcijferen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Vakblad Sociaal Werk (voorheen Maatwerk)

Het vakblad behandelt alle facetten van het sociaal werk. Het signaleert, analyseert, rapporteert en informeert. En presenteert leerzame ervaringen uit de diverse werkvelden waarin maatschappelijk werkers, jeugdzorgwerkers en sociaal agogen zich bevinden.

BSL Sociaal Domein

BSL Sociaal Domein is een online platform met daarin de vakbladen die het Sociaal Domein bestrijken. Professionals die werkzaam zijn in het brede werkgebied binnen het Sociaal Domein kunnen in de diverse vakbladen op dit terrein hun achtergrondinformatie vinden.


Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2017

Vakblad Sociaal Werk 1/2017Naar de uitgave

Column

Zinvol

Internationaal

Study abroad

BookReview

Boeken