Skip to main content
main-content
Top

02-07-2013 | Nieuws

Driekwart gaat minstens eenmaal per jaar naar de tandarts

Ruim drie kwart van de Nederlanders gaat minstens eenmaal per jaar naar de tandarts. Dit aandeel is sinds het begin van deze eeuw nauwelijks veranderd. Dit blijkt uit recent onderzoek door het CBS.

In totaal werd de tandarts in 2012 ruim 38 miljoen maal geconsulteerd. Bij bijna twee derde hiervan ging het om een periodieke controle van het gebit. Bij het overige deel ging het om uitgebreidere behandelingen zoals het verwijderen van tandsteen, het vullen of trekken van tanden of kiezen of het maken van een kroon of brug.

Er blijken iets meer vrouwen dan mannen naar de tandarts te gaan, vooral in de leeftijd van 30 tot 50 jaar. De meeste kinderen gaan vanaf 4-jarige leeftijd regelmatig naar de tandarts. Pas vanaf 55-jarige leeftijd neemt het tandartsbezoek terug, van de 75-plussers ziet slechts 45 procent de tandarts. Dit komt vooral doordat op oudere leeftijd meer mensen een kunstgebit krijgen.

Onze productaanbevelingen

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.