Skip to main content
Top
Gepubliceerd in: Tandartspraktijk 10/2007

01-10-2007 | Feedback post

Draag jij altijd handschoenen?

Auteur: L. Abraham-Inpijn

Gepubliceerd in: Tandartspraktijk | Uitgave 10/2007

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

‘Naar aanleiding van uw rubriek in TP stel ik u de volgende vraag. Wij hebben in onze alphagroep wel eens (eerlijk) besproken hoe het met het gebruik van handschoenen gesteld is. Zelf wil ik graag bij controlevisites en simpele handelingen, zoals bijvoorbeeld sealings bij kinderen, werken zonder handschoenen. De elastische handschoen beperkt enigs zins de doorbloeding van mijn handen waar - door ik soms artrose achtige klachten heb.
Collega’s in de alphagroep melden dat zij onder andere bij gezinsleden na elkaar, de zelfde handschoenen aanhouden en die tussendoor wassen met zeep. Anderen werken zolang als mogelijk met de zelfde handschoenen door zolang als ze heel blijven en verwisselen pas als de handschoen kapot gaat of plakkerig wordt. Hier is het natuurlijk de Hollandse zuinigheid die aanleiding is voor deze laatste handelswijze. Ik voel mij wel eens in de verdediging als ik even geen handschoenen draag en de patiënt daar een vraag over stelt. Mijn concrete vraag: ‘Is de WIP alleen een richtlijn en staat het de tandarts vrij om hier wel/niet naar te handelen, of is hier sprake van wettelijke verplichting om uitvoering te geven aan bepaalde regels voor infectiepreventie’.”
Literatuur
go back to reference Infectiepreventie in de tandartspraktijk, Conceptversie 24 januari 2007. Werkgroep infectiepreventie. Infectiepreventie in de tandartspraktijk, Conceptversie 24 januari 2007. Werkgroep infectiepreventie.
go back to reference Brands, W.G. Juridische aspecten van zelfregulatie in de tandheelkunde, in: prof.dr. C. de Baat e.a. Het Tandheelkundig jaar 2006, Bohn Stafleu van Loghum, Houten 2007, p.50 e.v. Brands, W.G. Juridische aspecten van zelfregulatie in de tandheelkunde, in: prof.dr. C. de Baat e.a. Het Tandheelkundig jaar 2006, Bohn Stafleu van Loghum, Houten 2007, p.50 e.v.
Metagegevens
Titel
Draag jij altijd handschoenen?
Auteur
L. Abraham-Inpijn
Publicatiedatum
01-10-2007
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
Tandartspraktijk / Uitgave 10/2007
Print ISSN: 0167-1685
Elektronisch ISSN: 1875-6808
DOI
https://doi.org/10.1007/BF03073277

Andere artikelen Uitgave 10/2007

Tandartspraktijk 10/2007 Naar de uitgave

TP selectief

Endodontologie

Esthetische tandheelkunde

Mooie ervaring, nieuwe mogelijkheden

Heynicks hoek

Seksueel misbruik

Restauratieve tandheelkunde

Van barst tot breuk