Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-05-2018 | Uitgave 4/2018

Dahl-Effect in de Zijdelingse Delen
Tandartspraktijk 4/2018

Dahlen in plaats van inslijpen

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 4/2018
Auteurs:
Hans van Pelt, Stephan van der Made
Belangrijke opmerkingen
Dr. Hans van Pelt is restauratief tandarts, EPA-erkend prosthodontist en docent Orale Functieleer CTM-UMCG.
Stephan van der Made is tandtechnicus en eigenaar van Kwalident Dental Studio en van cursuscentrum CUSP.

Samenvatting

Als postcanien een element ontbreekt, kan uitgroei van de antagonist optreden. Als dan bij het prothetisch willen sluiten van het diasteem het uitgegroeide element de occlusie en/of articulatie stoort, zal een keuze gemaakt moeten worden om de curve te herstellen. Meestal wordt op het gipsmodel het uitgegroeide element door de tandtechnicus geradeerd en daarna in de mond door de behandelaar. In het geval van onderstaande casus werden de betreffende elementen niet verlaagd, maar werden de dummy’s in de gewenste ‘supra’positie gelaten, omdat verwacht werd dat de curve zich door uitgroei van de buurelementen en intrusie van de storende antagonist zou herstellen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2018

Tandartspraktijk 4/2018 Naar de uitgave

OriginalPaper

Lichen planus

Nieuws

Nieuws

Heynick’s Hoek

Scrimshawtanden

Out of the box (28)

Voorspelbare prothetiek