Skip to main content
main-content
Top

17-11-2015 | Nieuws

Dagelijkse praktijk is trigger om te leren

Verpleegkundigen volgen vooral scholing om hun professionele kennis te vergroten en om te voldoen aan eisen. Maar ook vanwege de loopbaanontwikkeling die het met zich meebrengt. Dat stelt Inge Pool, beleidsadviseur en promovendus aan de UMC Utrecht Academie, in haar proefschrift. Zij promoveerde onlangs op onderzoek naar de professionele ontwikkeling van verpleegkundigen.

Volgens Pool is professionele ontwikkeling meer dan deelname aan formele, door anderen georganiseerde leeractiviteiten. Ook de dagelijkse praktijk bij ziekenhuisafdelingen vormt een belangrijke trigger en bron om te leren, aldus Pool in haar proefschrift 'Continuing professional development across the nursing career. A lifespan perspective on CPD motives and learning activities'.

Ontwikkelbehoefte

Pools onderzoek toont aan dat ook oudere verpleegkundigen willen leren. Ook zij blijven leren, al wordt hun leren wel minder intensief. Met het ouder worden veranderen de werkervaring en thuissituatie. Hierdoor verschillen de ontwikkelbehoeften van verpleegkundigen tijdens hun loopbaan.

Continue

De zorg verandert snel en dit vereist dat verpleegkundigen continu blijven leren. Werkgevers en opleiders staan steeds voor de uitdaging om verpleegkundigen van verschillende leeftijden te stimuleren en te ondersteunen in hun professionele ontwikkeling.

Bron V&VN

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.

BSL Academy hbo-V

Beeldrechten