Skip to main content
main-content
Top

01-03-2011 | Nieuws

Cao-overleg UMC's opgeschort tot 21 maart

De onderhandelingen worden gevoerd door werkgeversorganisatie NFU (Nederlandse Federatie van universitair medische centra) en de vier werknemersorganisaties Abvakabo FNV, CMHF, AC/FBZ en CNV Publieke Zaak.

Er wordt verder gesproken over het aanbieden van het persoonlijk budget, bedoeld voor de ontwikkeling van medewerkers, meer aandacht voor loopbaanontwikkeling en de vitaliteit en gezondheid van medewerkers.

In de nieuwe CAO wil de NFU een begin maken met het verder flexibiliseren van de bedrijfsvoering en inzet van medewerkers. Dit heeft gevolgen voor overwerk, bereikbaarheids- en aanwezigheidsdiensten en onregelmatige diensten. Het voornemen om de ORT voor werken tijdens de avonden en in het weekend af te schaffen heeft al voor veel onrust gezorgd.

Ook willen de werkgevers de lonen niet verder verhogen. Volgens hen heeft de loonsverhoging van 3,5 % in 2010 een zware last gelegd op de begroting van de UMC's.

Werknemersorganisaties hebben aangegeven eerst met hun leden te willen spreken voordat zij verder kunnen onderhandelen. Op 21 maart wordt het CAO-overleg vervolgd.

Auteur(s): Adri van Beelen

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.