Skip to main content
main-content
Top

14-08-2011 | Nieuws

CAO Gehandicaptenzorg goedgekeurd

De leden van NU�91 , die werkzaam zijn in de gehandicaptenzorg, hebben ingestemd met het onderhandelingsresultaat voor de CAO Gehandicaptenzorg. Eerder hadden ook de leden van de CNV Publieke Zaak ingestemd.

De nieuwe cao voorziet in een structurele loonsverhoging van 5,75 procent en een eenmalige verhoging van 0,5 procent. De cao heeft een looptijd van 1 maart 2011 tot 1 maart 2014. In de branche werken circa 160.000 werknemers.

De eindejaarsuitkering (EJU) gaat in deze 3 jaar in totaal met 1% omhoog van 5,75% naar 6,75%. Ook het systeem wordt anders: alle werknemers krijgen naar rato de EJU, ook als zij niet op 31 december van enig jaar in dienst zijn. Dit houdt in dat ruim 20.000 werknemers met een dienstverband voor bepaalde tijd of werknemers die voor 31 december de instelling verlaten, nu wel een eindejaarsuitkering gaan krijgen.

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.