Skip to main content
main-content
Top

30-07-2011 | Nieuws

Britten massaal op de XXL-toiletbril

De verkoop van de XXL-toiletbril is in het Verenigd Koninkrijk sinds 2009 jaarlijks verdubbeld. Het Verenigd Koninkrijk heeft net als Nederland te maken met een toename van het aantal mensen met morbide obesitas.

De brillen worden geïmporteerd uit de Verenigde Staten. Ze hebben daar de bijnaam Big John Seats gekregen. De toiletbrillen zijn bijna dertien centimeter wijder dan de standaard brillen. De bril is geschikt voor personen tot 380 kilo.

Het bedrijf dat de wc's importeert, verklaart het gegeven dat de XXL-brillen zo populair zijn aan het feit dat 'mensen steeds groter, breder en zwaarder worden'. "Mijn man was zo zwaar dat ieder jaar diverse toiletbrillen sneuvelden. De grotere versies maakten daar een eind aan", vertelt een klant uit Manchester tegen Britse media.

In de Verenigde Staten worden de extra grote brillen, die je op je eigen toilet kunt monteren, al op meer dan driehonderd verschillende plekken verkocht.

De prijs is 225 euro per stuk.

Auteur(s): Margreeth Tepper

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.