Skip to main content
main-content
Top

26-03-2011 | Nieuws

Britse 'B'ers' geven slecht voorbeeld

Mensen met ernstige psychiatrische problemen, zoals schizofrenie of een manisch-depressieve stoornis, zijn vaak ook lichamelijk niet zo gezond. Ze lijden vaker aan obesitas en diabetes en hebben meer hart- en vaatziekten dan de rest van de bevolking.

De slechte lichamelijke gezondheid wordt vooral veroorzaakt door hun levenswijze. Nog steeds brengen veel mensen in een psychiatrisch ziekenhuis hun leven door met alleen zitten, roken en eten.

Verpleegkundigen hebben te veel compassie met de patiënten en willen niet té hoge eisen stellen, zeggen de onderzoekers. Het gevolg is dat de patiënt blijft zitten waar ie zit. Vooral als verpleegkundigen zelf slechte eetgewoontes hebben, weinig bewegen en te dik zijn.

De onderzoekers vinden dat GGZ-verpleegkundigen beter getraind moeten worden om de lichamelijke gezondheid van hun patiënten te beoordelen en te verbeteren. Daarbij is het van belang dat ze zich realiseren dat ze zelf een voorbeeldfunctie hebben.

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.