Skip to main content
Top

03-02-2014 | Nieuws

Cosmetische geneeskundigen tegen botoxbehandeling door tandarts

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail
insite
ZOEKEN

De Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde (NVCG) distantieert zich van initiatieven als een spoedcursus botoxbehandelingen voor de tandarts. De vereniging reageert daarmee op het artikel Beugels en Botox in Volkskrant Magazine van afgelopen zaterdag 25 januari 2014.

Dr. Catharina Meijer, vice-voorzitter van de NVCG: “Tandartsen zijn conform de Nederlandse wet niet bevoegd om buiten hun eigen behandelgebied (de mond) te injecteren. Een uitzondering daarop is de botulinetoxine behandeling tegen knarsetanden. Cosmetisch artsen zijn gespecialiseerd in medisch cosmetische behandelingen met een laag risico, waaronder injectable behandelingen en laserbehandelingen. Een stoomcursus van enkele dagen is ook voor artsen een illusie. Dit zou de kwaliteit van injectable behandelingen ernstig in gevaar brengen. Momenteel wordt een tweejarig opleidingsprogramma (fulltime) voor artsen ontwikkeld om zich te specialiseren in de cosmetische geneeskunde. Minister Schipper van VWS steunt deze ontwikkeling in het kader van de aanscherping van de richtlijnen in de cosmetische sector.”

Medisch specialisten

Ook hekelt de NVCG collega medisch specialisten die op zoek zijn naar een extra inkomstenbron en dan injectabele behandelingen aanbieden. Ook dat ziet de vereniging als een bedreiging voor de kwaliteit van de cosmetische sector. NVCG zegt dat cosmetische chirurgie een specialisme is dat er niet zomaar bij gedaan kan worden.

Auteur(s): Margreeth Tepper Foto Gennadiy Poznyakov-Fotolia.com

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Onze productaanbevelingen

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.