Skip to main content
main-content
Top

02-04-2015 | Nieuws

Bezoek de Anna Reynvaan Lezing

Verpleegkundigen, verzorgenden en andere belangstellenden kunnen op donderdag 28 mei aanstaande gratis de jaarlijkse Anna Reynvaan Lezing bijwonen. Je kunt je nu via de website van het AMC aanmelden.

De lezing wordt traditiegetrouw gehouden in de Stadsschouwburg van Amsterdam. Dit jaar alweer voor de 17e keer. Spreekster is professor Martha Curley, hoogleraar Verplegingswetenschappen aan de University of Pennsylvania School of Nursing in Philadelphia. Ze richt zich met haar onderzoek op participatie van familie bij de zorg in het ziekenhuis. In de lezing staat dan ook de vraag centraal: hoe betrek je de familie bij de zorg?

Acute kinderzorg

Martha Curley behaalde haar graad in acute kinderverpleegkundige zorg aan de Yale University, waarna ze haar studie vervolgde aan het Boston College. Ze doet nu al meer dan twintig jaar onderzoek naar acute kinderzorg. Een groot deel van dit onderzoek richt zich op interventies die ouders op de kinder-IC kunnen ondersteunen. Zo werkte ze mee aan de ontwikkeling van het Synergy Model for Patient Care. In dit model wordt sterk de nadruk gelegd op de relatie van verpleegkundigen met zowel de patiënt als diens naasten.

Sfeervol

De Anna Reynvaan Lezing is elk jaar weer een sfeervol evenement, speciaal voor verpleegkundigen en andere geïnteresseerden. Ook worden er de jaarlijks Anna Reynvaan Prijzen uitgereikt. Niet alleen de lezing, ook de receptie na afloop is elk jaar weer een prachtig moment waarin verpleegkundigen elkaar onder het genot van een hapje en een drankje kunnen ontmoeten.

De lezing wordt georganiseerd door het AMC in Amsterdam, in samenwerking met Bijzijn XL, V&VN en de Hogeschool van Amsterdam. Vanaf dit jaar is VUmc mede-organisator.

 

Het bijwonen van de lezing en de receptie is geheel gratis. Je kunt je hiervoor aanmelden via de website van het AMC: www.amc.nl. Klik dan eerst boven op de tab AMC, dan links op de tab Jaarlijkse evenementen en daarna op Anna Reynvaan Lezing. Daar kun je je vervolgens aanmelden.

 

Lees hier over de uitreiking van de Anna Reynvaan Prijzen vorig jaar, (Artikel uit Bijzijn XL).

 

Filmpje over de genomineerden van de Anna Reynvaan Wetenschapsprijs 2014

 

Filmpje over de genomineerden van de Anna Reynvaan Praktijkprijs 2014

 

BSL Bijzijn XL

Auteur(s): Adri van Beelen

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.