Skip to main content
main-content
Top

15-09-2013 | Nieuws

Assistente te aantrekkelijk

Gevallen van discriminatie op grond van uiterlijk bij een klein bedrijfje krijgen veel minder aandacht van de massamedia. Een opvallende uitzondering was er onlangs in het geval van een kleine tandartspraktijk in de rustige staat Iowa. Waarom? Dit was een klassiek geval van 'man bijt hond'. De assistente werd namelijk door de tandarts ontslagen omdat zij ‘te aantrekkelijk' was. Lees hier het artikel in Tandartspraktijk nummer 8.

Bovenstaand geval illustreert eens te meer het belang van goede communicatie in de praktijk, waarbij de assistente en de tandarts de hele dag samen in een behandelkamer doorbrengen met alleen een stoel met een patiënt tussen hen in, kan een bijzondere dynamiek ontstaan. Deze dynamiek kan leiden tot jarenlange samenwerking en onderling vertrouwen. Aan de andere kant kan die bijzondere dynamiek een effectieve en efficiënte praktijkvoering belemmeren. De principes van effectieve communicatie gelden hier uiteraard. Maar hoe zat dat ook al weer? 

 
Hoofdstuk 2.2 van het boek Tandarts aan de leiding gaat in op communicatiemodellen, feedback geven en het belang van non-verbale communicatie. Direct toepasbaar voor uw communicatie tussen tandarts en assistent als tussen tandarts en patiënt.

Onze productaanbevelingen

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.