Skip to main content
Top

2009 | OriginalPaper | Hoofdstuk

2 Anamnese en onderzoek

Auteurs : J. F. L. Bosgra, J. A. Baart

Gepubliceerd in: Mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Een patiënt die zich met een probleem of een hulpvraag tot zijn tandarts wendt, verwacht een medemenselijke en een professionele opstelling. De relatie tussen hulpverlener en patiënt is eenzijdig afhankelijk, dat wil zeggen dat de patiënt voor de oplossing van zijn probleem min of meer afhankelijk is van zijn hulpverlener. Het komt de behandeling ten goede als de patiënt een zeker vertrouwen heeft in de arts. Een tandarts die zich opstelt ‘naast zijn patiënt’ en ‘samen met zijn patiënt’ naar een oplossing zoekt, zal het vertrouwen van zijn patiënt versterken zonder de afhankelijkheid te vergroten.
Literatuur
go back to reference Baart JA, Boeke AJP, Diermen DE van, et al. Een opaciteit in de hals op het orthopantomogram: wat te doen? Ned Tijdschr Tandheelkd. 2008;115:150–152. Baart JA, Boeke AJP, Diermen DE van, et al. Een opaciteit in de hals op het orthopantomogram: wat te doen? Ned Tijdschr Tandheelkd. 2008;115:150–152.
go back to reference Kroon FS, Baart JA. Anatomische structuren op tomografische opnamen. In: Het Tandheelkundig Jaar 1993. Houten: Bohn Stafleu van Loghum, 1993. Kroon FS, Baart JA. Anatomische structuren op tomografische opnamen. In: Het Tandheelkundig Jaar 1993. Houten: Bohn Stafleu van Loghum, 1993.
go back to reference Meer J van der, Laar A van ’t. Anamnese en lichame- lijk onderzoek. Hoofdstukken 1–4. Maarssen: Elsevier Gezondheidszorg, 2001. Meer J van der, Laar A van ’t. Anamnese en lichame- lijk onderzoek. Hoofdstukken 14. Maarssen: Elsevier Gezondheidszorg, 2001.
Metagegevens
Titel
2 Anamnese en onderzoek
Auteurs
J. F. L. Bosgra
J. A. Baart
Copyright
2009
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-313-6906-5_2