Skip to main content
Top
Gepubliceerd in: TvV Tijdschrift voor Verzorgenden 1/2017

01-01-2017

8 voedingstips voor mensen met dementie

Auteur: Jeroen Wapenaar

Gepubliceerd in: TvV Tijdschrift voor Verzorgenden | Uitgave 1/2017

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Maakt de kleur van een bord echt uit? Ja, laat onderzoek zien. Mensen met dementie eten meer als hun maaltijd op een bord ligt dat contrasteert met die maaltijd. Rode borden kunnen bijvoorbeeld handig zijn voor mensen met dementie.
Literatuur
go back to reference 1. Dunne T.E. et al, ‘Visual contrast enhances food and liquid intake in advanced Alzheimer’s disease’. In: Clinical Nutrition (2004) 23, 533–538. 1. Dunne T.E. et al, ‘Visual contrast enhances food and liquid intake in advanced Alzheimer’s disease’. In: Clinical Nutrition (2004) 23, 533–538.
go back to reference 2. Wapenaar J., ‘Alleen thuis met dementie is niet zielig’. In: Zorg + Welzijn, oktober 2016: 28–30. 2. Wapenaar J., ‘Alleen thuis met dementie is niet zielig’. In: Zorg + Welzijn, oktober 2016: 28–30.
go back to reference 3. Wang X. et al, ‘Association between eating alone and depressive symptom in elders: a cross-sectional study’. In: BMC Geriatrics (2016) 16: 19 3. Wang X. et al, ‘Association between eating alone and depressive symptom in elders: a cross-sectional study’. In: BMC Geriatrics (2016) 16: 19
go back to reference 4. Khachiyants, N., Trinkle, D., Son, S. J., & Kim, K. Y., ‘Sundown syndrome in persons with dementia: An update’. In: Psychiatry Investigation (2011, december), 8 (4): 275–287. 4. Khachiyants, N., Trinkle, D., Son, S. J., & Kim, K. Y., ‘Sundown syndrome in persons with dementia: An update’. In: Psychiatry Investigation (2011, december), 8 (4): 275–287.
go back to reference 6. Lin L.C. et al, ‘Using a Montessori method to increase eating ability for institutionalised residents with dementia: A crossover design’. In: Journal of Clinical Nursing (2011, november) 20 (21–22): 3092–3101. 6. Lin L.C. et al, ‘Using a Montessori method to increase eating ability for institutionalised residents with dementia: A crossover design’. In: Journal of Clinical Nursing (2011, november) 20 (21–22): 3092–3101.
go back to reference 8. Keller H.H., Duizer L.M., ‘What do consumers think of pureed food? Making the most of the indistinguishable food’. In: J. Nutr. Gerontol Geriatry. (2014) 33(3): 139–59. 8. Keller H.H., Duizer L.M., ‘What do consumers think of pureed food? Making the most of the indistinguishable food’. In: J. Nutr. Gerontol Geriatry. (2014) 33(3): 139–59.
Metagegevens
Titel
8 voedingstips voor mensen met dementie
Auteur
Jeroen Wapenaar
Publicatiedatum
01-01-2017
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
TvV Tijdschrift voor Verzorgenden / Uitgave 1/2017
Print ISSN: 0921-5832
Elektronisch ISSN: 2468-1350
DOI
https://doi.org/10.1007/s41183-017-0006-9

Andere artikelen Uitgave 1/2017

TvV Tijdschrift voor Verzorgenden 1/2017 Naar de uitgave

Werken met digitale zorgpaden

Van papierwinkel tot muisklik

Column redactieraad

Verzorgende Blik