Skip to main content
Top

21-03-2013 | Nieuws

5 voor 12 - Redactioneel TP 3

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail
insite
ZOEKEN

Een bezorgde collega schrijft in een drietal brieven (één gericht aan het Kabinet en de leden van de Tweede Kamer, één aan collega’s tandartsen en een informatiebrief voor patiënten) het volgende:

‘Het Kabinet, de overheid, is een tweetal wetswijzigingen inzake de zorgverzekeringswet aan het voorbereiden die grote, ingrijpende gevolgen zullen hebben voor de dagelijkse voering van praktijk/instelling, alsmede voor de status van de patiënt als verzekeringnemer.
Wellicht bent u al geheel of gedeeltelijk op de hoogte van het voorgenomen "schrappen van artikel 13" van de zorgverzekeringswet: het afschaffen van de 80%-vergoedingsnorm inzake niet-gecontracteerde zorg/hulp bij naturapolissen. Maar de overheid wil nog een stap verder gaan door op korte termijn ook de restitutiepolisvorm uit de basisverzekering te halen!
Met deze aanstaande beperkende maatregelen is het hek van de dam en schept de overheid bewust een situatie waarin verzekerden niets meer te kiezen hebben en zorgverleners met handen en voeten gebonden zullen worden aan opgelegde (wurg)contracten van de laatste vier grote zorgverzekeraars!

Dankzij een mediaoffensief van patiëntenplatforms (zorgverzekeraars!) en media zoals De Telegraaf, Radar, Kassa, etcetera is de politiek uiteindelijk overstag gegaan. Moderne politiek in Nederland reageert enkel nog op de waan van de dag!’

 

Tot zover een deel van de brief en een oproep om te hergroeperen.
Groupon!

 

Om verder te kunnen moet je kunnen rekenen en beter dan de Rekenkamer. Uit berekeningen blijkt dat de gemiddelde Nederlander per jaar 80 euro aan tandheelkunde uitgeeft. Moet je dat dan verzekeren? Nu de preventie uit de verzekering is gehaald (te duur?) kunnen we als tandartsen wellicht (met z’n allen) een Groupon-preventie aanbieden. Beetje rekenen, maar € 6,67 per maand moet voor iedereen uitkunnen.

Auteur(s): dr. Hans van Pelt, hoofdredacteur a.i. (tpredactie@bsl.nl)

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Onze productaanbevelingen

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.