Skip to main content
main-content
Top

19-05-2011 | Nieuws

'Incontinentie bij ouderen kan fors omlaag’

Ouderen met dementie in zorgcentra hebben vaak onnodig last van incontinentie. Door vroege signalering en diagnostiek is het mogelijk om incontinentie voor een deel te verminderen of zelfs te voorkomen. Ook een andere aanpak van de dagelijkse toiletgang kan onnodige incontinentie terugdringen.

Verpleegkundigen, verzorgenden en mantelzorgers kunnen direct met het boek aan de slag om de hulp bij toiletgang beter, sneller en met respect en aandacht voor de cliënt te laten verlopen. Mantelzorgers kunnen leren hoe incontinentie ontstaat en welk gedrag daarbij hoort.

Dr. Paul van Houten is als specialist ouderen geneeskunde werkzaam in Zonnehuisgroep Amstelland. Hij publiceerde in 2008 een proefschrift over de relatie tussen toiletvaardigheden en incontinentie bij ouderen in zorgcentra. Hij is tevens een van de samenstellers van de ‘Richtlijn Urine-incontinentie bij kwetsbare ouderen’(2010).

Aliëtte Jonkers werkt als zelfstandig medisch journalist en schrijft voor vakbladen in de gezondheidszorg. Ouderenzorg is een van haar specialisaties.

Het boek is verkrijgbaar via www.elseviergezondheidszorg.nl

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.