Skip to main content
main-content
Top

26-04-2011 | Nieuws

'Helft SEH's kan sluiten'

Dat blijkt uit een berekening die de NOS heeft laten maken. Concentratie van de spoedeisende hulp is al enige tijd onderwerp van discussie in de zorg. Immers, zo redeneren de voorstanders, waarom is het nodig dat een patiënt in bijvoorbeeld Amsterdam of Rotterdam kan kiezen uit zes eerstehulpafdelingen? Volgens velen kan Nederland best met minder SEH's toe.

De onderliggende gedachte is dat dit de zorg ten goede komt. De resterende SEH's kunnen groeien en meer specialisten in dienst nemen, zodat betere 24-uurszorg geleverd kan worden dan nu.

Minister Schippers liet deze maand weten dat ze geen bezwaar heeft tegen het terugdringen van het aantal SEH's. Wel wil ze de garantie dat een ambulance een patiënt binnen 45 minuten na de melding van een incident heeft afgeleverd op zo'n afdeling. Ze herhaalde dit onlangs in een debat in de Tweede Kamer en in antwoord op Kamervragen.

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.