Skip to main content
Top

2007 | hbo | Boek

Zakboek ziektegerelateerde ondervoeding bij volwassenen

Redacteuren: G. A. E. G. van Asseldonk, BSc, J. J. van Duinen, MSc, M. Former-Boon, R. van Nuland

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

insite
ZOEKEN

Over dit boek

Ondervoeding bij ziekte is een groot probleem binnen de Nederlandse gezondheidszorg. Gelukkig staat het onderwerp sterk in de belangstelling. Een ondervoede patiënt herstelt minder snel van een ziekte en heeft meer kans op complicaties en overlijden na een operatie. Door het tijdig signaleren en behandelen van ondervoeding kunnen de conditie van de patiënt en zijn kwaliteit van leven worden verbeterd en kan de opnameduur in het ziekenhuis worden verkort.In dit zakboek staat alle actuele informatie over het herkennen en onderkennen van ondervoeding bij elkaar. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het bepalen van de voedingsbehoefte van patiënten en geeft het richtlijnen voor het instellen van een adequate voedingstherapie. De redactie heeft de gegevens over dit onderwerp uit het Informatorium voor Voeding en Diëtetiek gebundeld en aangevuld met nuttige actuele informatie uit andere bronnen.

Inhoudsopgave

Voorwerk
1. Ondervoeding
G. A. E. G. van Asseldonk, J. J. van Duinen, M. Former-Boon, R. van Nuland
2. Voedingstoestand bepalen
G. A. E. G. van Asseldonk, J. J. van Duinen, M. Former-Boon, R. van Nuland
3. Screening op ondervoeding
G. A. E. G. van Asseldonk, J. J. van Duinen, M. Former-Boon, R. van Nuland
4. Voedingsbehoefte
G. A. E. G. van Asseldonk, J. J. van Duinen, M. Former-Boon, R. van Nuland
5. Voedingstherapie
G. A. E. G. van Asseldonk, J. J. van Duinen, M. Former-Boon, R. van Nuland
6. Evaluatie van de voedingstherapie
G. A. E. G. van Asseldonk, J. J. van Duinen, M. Former-Boon, R. van Nuland
Nawerk
Meer informatie
Titel
Zakboek ziektegerelateerde ondervoeding bij volwassenen
Redacteuren
G. A. E. G. van Asseldonk, BSc
J. J. van Duinen, MSc
M. Former-Boon
R. van Nuland
Copyright
2007
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Elektronisch ISBN
978-90-313-8884-4
Print ISBN
978-90-313-5130-5
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-313-8884-4