Skip to main content
Top

2007 | OriginalPaper | Hoofdstuk

5. Voedingstherapie

Auteurs : G. A. E. G. van Asseldonk, BSc, J. J. van Duinen, MSc, M. Former-Boon, R. van Nuland

Gepubliceerd in: Zakboek ziektegerelateerde ondervoeding bij volwassenen

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Extract

Het uitgangspunt voor het voeden van zieke mensen is optimaal voeden, dat wil zeggen: voorzien in 100 procent van de individueel vastgestelde behoefte. De voorgaande hoofdstukken beschreven hoe de hulpverlener inzicht krijgt in de voedingstoestand en de voedingsbehoefte bepaalt. Een tijdig ingestelde voedingstherapie kan in veel gevallen ondervoeding voorkomen en/of verhelpen. De voedingstherapie is erop gericht het metabolisme te stimuleren zodat de voedingstoestand verbetert en daarmee samenhangende complicaties van ziekte voorkomen of beperkt worden. Het handhaven of doen toenemen van de eiwitmassa is de basis voor het stellen van indicaties voor de voedingstherapie. …
Metagegevens
Titel
Voedingstherapie
Auteurs
G. A. E. G. van Asseldonk, BSc
J. J. van Duinen, MSc
M. Former-Boon
R. van Nuland
Copyright
2007
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-313-8884-4_5