Skip to main content
Top

2012 | OriginalPaper | Hoofdstuk

3 Opbouw wetenschappelijke artikelen

Auteurs : J.J. van Duinen, M. Former-Boon

Gepubliceerd in: Evidence-based diëtetiek

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Een wetenschappelijk artikel is een sterk ingekorte versie van een uitgebreid onderzoeksverslag of ‑rapport. Wetenschappelijke artikelen worden vaak in het Engels geschreven. De exacte indeling van een wetenschappelijk artikel is afhankelijk van het tijdschrift waarin het is gepubliceerd. Het tijdschrift waarin het artikel is gepubliceerd is een belangrijke factor om te beoordelen of de inhoud van het artikel betrouwbaar is. Maar de inhoud van een artikel moet ook aan bepaalde vereisten voldoen om als wetenschappelijke literatuur te kunnen worden aangemerkt.
Literatuur
go back to reference International Committee of Medical Journal Editors. Uniforme voorschriften voor inzenders van manuscripten naar biomedische tijdschriften. International Committee of Medical Journal Editors, juni 2008. International Committee of Medical Journal Editors. Uniforme voorschriften voor inzenders van manuscripten naar biomedische tijdschriften. International Committee of Medical Journal Editors, juni 2008.
go back to reference Lubsen, J. Medische fraude is veel erger dan die theorietjes van Diederik Stapel. In: NRC Handelblad, 26 november 2011. Lubsen, J. Medische fraude is veel erger dan die theorietjes van Diederik Stapel. In: NRC Handelblad, 26 november 2011.
Metagegevens
Titel
3 Opbouw wetenschappelijke artikelen
Auteurs
J.J. van Duinen
M. Former-Boon
Copyright
2012
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-313-9421-0_4