Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2014 | Uitgave 4/2014

Denkbeeld 4/2014

Zwermen helpt!

Hoe je migrantenouderen met dementie bereikt

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 4/2014
Auteur:
Peter Bakens
Belangrijke opmerkingen
Peter Bakens is redacteur van Denkbeeld; hij is verbonden aan de kenniskring van het lectoraat Psychogeriatrie aan De Haagse Hogeschool.

Samenvatting

Met enige regelmaat vraagt Denkbeeld aandacht voor de positie van ouderen met dementie uit verschillende culturen. In de grote steden met name is het dé uitdaging van de komende jaren: hoe kunnen we mensen met dementie met bijvoorbeeld een Surinaamse, Antilliaanse, Turkse of Marokkaanse achtergrond efficiënt en effectief zorg bieden? Het in Den Haag ontwikkelde en uitgevoerde project ‘Dementie in verschillende culturen’ met de bijbehorende ‘zwermers-methodiek’ biedt daartoe interessante mogelijkheden.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2014

Denkbeeld 4/2014 Naar de uitgave

Kleinbeeld

Dementiewinkel

Kleinbeeld

Zorgmuur

Column

Pis