Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-01-2014 | Gewone- en ongewone patiënten | Uitgave 1/2014

Tandartspraktijk 1/2014

Zwellingen van de lip

Verwijzing naar de kaakchirurg is meestal geïndiceerd

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 1/2014
Auteur:
prof. dr. Isaäc van der Waal
Belangrijke opmerkingen
Prof. dr. I. van der Waal is als hoogleraar Orale Pathologie verbonden aan VUmc en ACTA. Hij heeft speciale expertise op het gebied van monden kaakziekten, zowel klinisch als histopathologisch. In deze rubriek bespreekt Van der Waal één of meer patiënten met een soms gangbare en soms ook meer zeldzame aandoening van mond of kaak. Eventuele reacties of vragen zijn welkom (i.vanderwaal@ vumc.nl).
Bij klachten of afwijkingen van de bovenof onderlip zullen de meeste patiënten vermoedelijk als eerste hulp zoeken bij hun huisarts. Anderzijds kunnen er op de lippen afwijkingen voorkomen die niet direct klachten veroorzaken en waarvoor niet altijd de gang naar de huisarts zal worden gemaakt. Vooral in die situatie is het van belang, dat tandartsen op de hoogte zijn van afwijkingen die zich op de lippen kunnen voordoen en weten wanneer verwijzing naar de kaakchirurg is geïndiceerd.
In deze bijdrage zal worden ingegaan op enkele zwellingen van de lippen. Daarbij wordt onderscheid gemaakt in lokale, circumscripte zwellingen en diffuse zwellingen. Een aantal patiënten zal worden besproken met een lokale of diffuse zwelling van de lippen zonder dat wordt beoogd een overzicht te geven van alle op de lippen denkbare afwijkingen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2014

Tandartspraktijk 1/2014 Naar de uitgave

De promotie

Bot uit een pot

Redactioneel

Woorden en daden

ProductNotes

Product nieuws