Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2013 | Buitenlands nieuws | Uitgave 5/2013

Tijdschrift voor praktijkondersteuning 5/2013

Zwarte thee gunstig voor bloeddruk

Tijdschrift:
TPO - De Praktijk > Uitgave 5/2013
Auteur:
Sietsche van Gunst
Al langer is bekend dat zwarte thee (de ‘ouderwetse’ thee van gefermenteerde en gegiste theebladeren) een gunstig effect heeft op de bloeddruk. Australische onderzoekers hebben nu ook aangetoond dat zwarte thee de bloeddruk minder vaak laat veranderen. Dat lijkt gunstig, want wetenschappers vermoeden dat een niet-constante bloeddruk een risicofactor is voor hart- en vaatziekten.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2013

Tijdschrift voor praktijkondersteuning 5/2013 Naar de uitgave

Redactioneel

Protocol maken?

Weet je dit?

Antwoorden