Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2009 | Journaal | Uitgave 5/2009

TPO - De Praktijk 5/2009

Zuster op afstand nog ver weg

Tijdschrift:
TPO - De Praktijk > Uitgave 5/2009
Auteur:
   

Samenvatting

Het NIVEL volgt jaarlijks de ontwikkelingen in de thuiszorg waarbij zorg op afstand wordt verleend. Bij videocommunicatie kan een cliënt of mantelzorger vanuit huis via een druk op de knop contact opnemen. De verpleegkundige verschijnt dan direct op het beeldscherm en kan vragen beantwoorden. Een andere vorm is telebegeleiding. Deze wordt gebruikt voor patiënten met een chronische aandoening, zoals diabetes mellitus, COPD of hartfalen, en heeft als doel om patiënten zelfstandiger met hun ziekte om te laten gaan. De patiënt vult via een soort mobiele telefoon geregeld een aantal vragen of meetwaarden in, zoals gewicht of glucose.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2009

TPO - De Praktijk 5/2009 Naar de uitgave

Weet je dit?

Antwoorden

Lezen/kijken/zoeken

Omgaan met de overgang

Weet je dit?

Vragen