Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2013 | Uitgave 2/2013

Tandartspraktijk 2/2013

Zorgvraag: soms lastig, altijd essentieel

‘Valkuil’ Ligt Op De Loer

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 2/2013
Auteur:
Dr. René Gruythuysen
Belangrijke opmerkingen
onderzoeker en PAOT-docent kindertandheelkunde/ cariologie. Het accent ligt daarbij op verantwoorde, kindvriendelijke, terughoudende cariësbehandeling. Zijn aandachtsvelden in onderzoek zijn: behandeling van diepe cariës en niet-restauratieve caviteitsbehandeling (NRC). Daarnaast begleidt hij het project 'Kindertandheelkunde'
Nog maar net afgestudeerd was ik toen op een dag een verpleger een verpleeghuispatiënt in een rolstoel de praktijkkamer inreed. De oudere patiënt had problemen met zijn prothese, maar was goed aanspreekbaar. Toch voerde de verpleger het woord en ik liep in de valkuil door dit te accepteren. Op een gegeven moment zei de man in de rolstoel tegen de verpleger: ‘Moet jij ook een prothese hebben?’ ‘Hoezo?’, vroeg de verpleger. ‘Omdat mij niets wordt gevraagd’, was het antwoord. Ik schaam me er nog diep voor als ik er aan terugdenk.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2013

Tandartspraktijk 2/2013 Naar de uitgave

Redactioneel

Inspirerend

Gewone- En Ongewone Patiënten

Een Vrouw Met Leukoplakie

Reacties Van Lezers

Zorgvraag

Heynick’s Hoek

Stakende Tandartsen