Skip to main content
main-content
Top

14-09-2015 | Nieuws

Zorgverzekeraars: zorg gaat (helaas) over geld

Met een paginagrote advertentie in Het Financieele Dagblad lijken de Zorgverzekeraars Nederland (ZN) maandag begrip te vragen voor het feit dat niet iedereen in aanmerking komt voor bepaalde zorg als die niet onder de basisverzekering valt. "Zorg gaat (helaas) ook over geld", stelt de belangenorganisatie van zorgverzekeraars.

De advertentie is onderdeel van een campagne van ZN om de dialoog tussen verzekerden, zorgaanbieders en zorgverzekeraars te stimuleren. Onlangs lanceerde ZN hiertoe de website Zorgdialoog.nu.

ZN wijst erop dat de overheid heeft bepaald dat iemand alleen recht heeft op zorg als dat ook echt nodig is en dat een behandeling moet passen bij de medische indicatie. Het kan dus voorkomen dat een patiënt 'nee' te horen krijgt, bijvoorbeeld in de spreekkamer van de huisarts. Of - direct of indirect - van de zorgverzekeraar die geen toestemming geeft voor gebruik van dure medicijnen waar goedkopere, maar net zo goede alternatieven voor zijn. Of voor een ingreep die niet onder de basisverzekering valt, zoals een cosmetische operatie", aldus ZN.

Bron: ANP/ Skipr

Onze productaanbevelingen

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Fysiotherapeut Totaal

Zoekt u casuïstiek over nekklachten of wilt u meer weten over lage rugpijn? Met dit online abonnement kunt u uw vakkennis optimaal bijhouden en uitbreiden. U krijgt toegang tot een groot aantal fysiotherapieboeken en geaccrediteerde online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's.