Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

19-08-2016 | Uitgave 3/2016

Jeugdbeleid 3/2016

Zorgen over en kansen voor landelijke functies in een gedecentraliseerd stelsel

Tijdschrift:
Jeugdbeleid > Uitgave 3/2016
Auteur:
Mr. Corinne Dettmeijer-Vermeulen

Samenvatting

Sinds de invoering van de Jeugdwet in 2015 zijn de gemeenten verantwoordelijk voor hoe het jeugdhulpsysteem lokaal wordt ingericht. Nationaal Rapporteur Corinne Dettmeijer-Vermeulen maakt zich zorgen, maar ziet ook kansen in dit gedecentraliseerde stelsel. ‘We moeten komen tot een gelaagd, gevarieerd en gebalanceerd zorglandschap waar landelijke specialismen geborgd zijn en wijkteams voldoende kennis hebben’, zo stelt zij.
‘Als Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen maak ik mij zorgen over landelijke functies in een gedecentraliseerd stelsel. Zorgen over met name de bescherming van slachtoffers van seksueel geweld en mensenhandel. Maar naast deze zorgen zie ik ook kansen. Kansen voor een gevarieerd en sterk zorglandschap om juist ook deze kwetsbare groepen van de juiste zorg te voorzien om weer een normaal bestaan op te kunnen bouwen.’ Dit artikel is gebaseerd op een speech die de auteur heeft gehouden op het congres van Fier - Kompaan De Bocht.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2016

Jeugdbeleid 3/2016 Naar de uitgave

Het estafettestokje

Kennis maken met de buren